Shifters fiets

Shifters fiets

Wissel jij tijdens je fietstochten regelmatig van snelheid of oppervlakte? Dan is het verstandig om aandacht te besteden aan de shifters van je fiets. De juiste shifters kunnen een groot verschil maken op het gebied de schakelervaring. Dit draagt op zijn beurt weer bij aan een beter fietscomfort. Combineer de shifters met de juiste versnellingskabel fiets en controleer direct de fietsremmen en remblokjes voor maximale veiligheid en comfort.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
14,98
16,65
17,65
30,98
30,81
36,97
21,37
4.2/5 Op basis van 2224 reviews

Shifters voor je fiets: wat zijn de mogelijkheden?

Shifters voor de fiets, ook wel verstellers genoemd, worden gebruikt voor diverse versnellingen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen met derailleurs of fietsen met een naafversnelling. Er zijn zeer veel verschillende shifters voor op de fiets te vinden in een heleboel verschillende varianten. Dit maakt het mogelijk om het schakelen af te stemmen op jouw persoonlijke wensen. Jij bepaalt ook of je de shifter aan de linker- of rechterkant wilt bevestigen en kunt kiezen uit schakelhendelsets of versnellingsnaven en zijn er shifters voor diverse SHIMANO groepen.

Er zijn verschillende onderdelen die bij een groepset horen. Deze groepset omvat alles wat te maken heeft met schakelen, remmen en de aandrijflijn. Allereerst vallen hier de shifters en de voor- en achterderailleur onder. Daarnaast maken ook het crankstel met de kettingbladen en de cassette en fietsketting standaard onderdeel uit van een complete groepset. Bij Decathlon vind je onderdelen voor diverse groepsets, zoals een 7 speed shifter voor de sportieve stadsfiets of een 11 speed shifter voor de gevorderde fietser.

Zelf shifters fiets vervangen

De shifters van de fiets zijn zelf te verruilen voor een ander exemplaar. De shifters van je fiets zitten op een kwetsbare plek gemonteerd, waardoor het verstandig is om dit onderdeel te controleren na een valpartij. Als je geluk hebt blijft het bij een paar krassen en kan je gewoon doorfietsen, maar met een beetje pech is het nodig om de shifters van de fiets te verwisselen. Een andere reden om van shifters te wisselen is omdat je jouw fiets een upgrade wilt geven met shifters uit een betere groep. Zo maak je bijvoorbeeld jouw racefiets of mountainbike nog lichter of zijn de nieuwe shifters een stuk comfortabeler doordat ze beter schakelen of beter in de hand liggen. Zorg voordat je aan de slag gaat met het verwisselen van de shifters dat je het benodigde gereedschap in huis hebt, zoals een inbussleutel set, een grote waterpas een binnenkabel voor de achter- en voor derailleur, stuurlint en een kabelkniptang. Bij Decathlon shop je alles voor het onderhoud van jouw fiets.

Wij hebben een ruime keuze uit shifters voor jouw racefiets, MTB, stadsfiets en meer. Of je nu op zoek bent naar een draaishifter met 6 versnellingen of een remgreep, een shifter voor links of voor rechts, wij hebben het juiste product voor jou op voorraad. Voor advies kun je altijd je vragen stellen in een van onze winkels. Je ontvangt minimaal 2 jaar garantie en mag jouw aankoop gratis retourneren binnen 365 dagen.