Fietsremmen en remblokjes

Fietsremmen en remblokjes

Door je fiets goed te onderhouden, zorg je ervoor dat jij altijd veilig onderweg bent en heb je langer plezier van jouw fiets. Is je rem versleten en aan vervanging toe of is je fietsrem kapot? Bij Decathlon vind je een nieuwe rem voor jouw fiets. Ook remblokjes voor de fiets, rem onderdelen en shifters voor je fiets shop je eenvoudig en snel in ons grote assortiment. Nieuwe fietsremmen kopen doe je bij Decathlon.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
€6,95
4.2/5 Op basis van 17468 reviews

Universele remblokjes

Er zijn verschillende soorten remsystemen voor op de fiets: de terugtraprem, schijfremmen, trommelremmen en V-brakes. De terugtraprem bedien je met de trappers, de andere remsoorten door middel van een handvat aan het stuur. Vaak is een fiets voorzien van meerdere remsystemen voor een optimale veiligheid. Je gebruikt je remmen erg vaak, wat zorgt voor slijtage aan de fietsrem. Je ziet aan de remblokken of ze nog te gebruiken zijn door de groeven te controleren. Zolang de groeven nog zichtbaar zijn, is het blokje in principe nog te gebruiken. Een glad remblokje moet zo snel mogelijk vervangen worden. Doe je dit niet, dan slijt het materiaal verder en komt er staal tevoorschijn. Als je hiermee gaat remmen gaat je hele velg kapot. Twijfel dus niet en ga direct aan de slag met het repareren van de handrem. Vraag jij je af: moet de voorrem links of rechts? Beide is mogelijk, afhankelijk van de standaard die je aanhoudt. Het valt aan te raden om het remsysteem aan te houden zoals het op de fiets zat.

Remblokjes voor je fiets zijn eenvoudig zelf te vervangen en ook het afstellen van de fietsrem doe je gemakkelijk zelf. Het maakt niet uit of je remblokken zoekt voor jouw racefiets, stadsfiets of mountainbike; Decathlon heeft alle veelgebruikte modellen remblokjes in huis voor zowel een schijfrem als velgrem. Veel van de remblokjes voor de fiets zijn universeel, waardoor deze fietsrem op ieder velgmateriaal past. Voor fietsen met een V-brake kies je voor speciaal ontworpen remklauwen voor fietsen met V-brake-remblokhouders. Deze remklauwen bestaan uit gesmede hendels in aluminium, die ervoor zorgen dat jij krachtig en geleidelijk kunt remmen met je fiets.

Remblokjes voor je fiets

Remblokjes zijn een fietsonderdeel dat regelmatig aan vervanging toe is. Wanneer je een de remgrepen op het stuur in knijpt, trek je de kabels van de knijprem aan. Deze zetten op hun beurt het remsysteem in werking. De velgrem maakt gebruik van kunststof blokjes die tijdens het remmen tegen de velg worden aangedrukt. Deze fietsrem bevindt zich zowel aan het voor- en achterwiel van de fiets en geeft een krachtig remeffect. Omdat de blokjes van kunststof zijn, slijten ze relatief snel.

Ook de remschijven kunnen slijten. Dit gebeurt wel een stuk minder snel. Schijfremmen zijn geschikt voor de racefiets en mountainbike en zetten kracht op een speciale remschijf om ervoor te zorgen dat je snelheid afneemt. Nieuwe remschijven voor je mountainbike of racefiets kunnen veel verschil maken. Een nieuwe remschijf wordt doorgaans meer gezien als een upgrade voor de oude remschijven dan als noodzakelijk voor de veiligheid. Hoge kwaliteit remschijven koelen beter, zijn stiller en houden beter hun vorm. Door goede remschijven op je mountainbike of racefiets te plaatsen, rem je een stuk krachtiger dan je zou doen op een fiets met velgremmen.