Elektrische fatbike

Elektrische fatbike

Wil je een elektrische fatbike kopen? Of ben je op zoek naar een elektrische fiets die er ook nog een sportief en trendy uit ziet? Dan is een elektrische fatbike perfect voor jou, dit type fiets heeft extra dikke banden waardoor je op elk terrein kan cruisen. Elektrische fatbikes zijn super populair zorg er daarom altijd voor dat je fiets goed op slot staan met een van onze fietssloten, hierdoor zorg je ervoor dat je lang kan genieten van je nieuwe fatbike. Zorg ervoor dat je altijd zichtbaar bent op de weg door de juiste fietsverlichting te gebruiken. Wil je nog meer weten van e-bikes of de verschillende soorten fietsen bekijk dan al onze elektrische fietsen!

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€2.890,00 -19%
€2.340,00
elektrische fatbike
WELLOBIKES

elektrische fatbike

€1.199,00
Raaks Q6
RAAKS

Raaks Q6

€1.199,00 -16%
€999,00

Wat is een elektrische fatbike?

Een elektrische fatbike is een fiets met extra dikke banden hierdoor kan je op elke terrein fietsen zelfs offroad., hierdoor kan je de fiets overal voor gebruiken. Pak de fiets voor een tripje naar school of cruise met je vrienden door de stad. Een elektrische fatbike is oorspronkelijk bedoeld voor zacht terrein zoals sneeuw, zand of modder maar door de dikke banden is het ook nog super comfortabel op straat. En door de extra dikke banden kan je het hele jaar door rondrijden op de fiets ook als er sneeuw ligt fiets jij met gemak overal naartoe op je nieuwe elektrische fatbike! Daarom zie je ze ook steeds vaker over het fietspad rijden, deze nieuwe versie van elektrische fietsen is populair geworden in Amerika en daarna overgewaaid naar Europa. Inmiddels zie je de elektrische fatbikes overal maar waarom kiezen mensen ervoor? De voornaamste reden is natuurlijk de looks van de fiets maar ook hoe die rijd. Op deze fietsen hoef je namelijk amper te trappen wat het gevoel geeft dat je op een scooter aan het rijden bent. Hierdoor stap je er met gemak op en rij je zo naar je bestemming. Het nadeel van deze fiets is dan ook dat je accu snel leeg gaat doordat je weinig hoeft te trappen. Bij Decathlon hebben we verschillende type elektrische fatbike waardoor er altijd eentje voor jou bij zit. Daarnaast kan je de fiets helemaal naar je eigen wens kan maken met accessoires.

Voor- en nadelen van een fatbike

Het voordeel van een elektrische fatbikes zijn de dikke banden en daarmee het rijcomfort en stabiliteit van de fatbike. Ga je lekker fatbiken door de straten, bossen of zelfs door de modder dan zit je met de elektrische fatbike van Decathlon helemaal goed! Door de bijna volledige elektrische ondersteuning hoef je maar met kleine inspanning te leveren om snel de berg of bruggen op te komen. De fietsen zijn naast functioneel ook de stoere fietsen en mega populair, hou er wel rekening mee dat een elektrische fatbike wel anders fietst dan een traditionele stadsfiets. Door de bredere banden heb je meer oppervlakte wat contact heeft met de weg hierdoor zal je meer kracht moeten uitoefenen om bochten te maken. Echter ben je hierna weer snel op snelheid door de elektrische ondersteuning van de fatbike. Twijfel je tussen verschillend wielen bijvoorbeeld 20'', 24'' of 26 inch, dan hoef je deze keuze alleen te baseren op de looks van de fiets en de grote van de fietsaccu. Dit komt om het formaat van de wielen namelijk geen invloed heeft op de snelheid of rijcomfort van de fiets hierdoor kan je de fiets dus echt kiezen op basis van wat je zelf mooi vind! Hierdoor kan je een fiets kiezen die volledig bij jou past!

Waar kom de fatbike elektrisch vandaan?

De traditionele fatbike komt uit Alaska en werden vooral gebruikt om door de sneeuw te rijden, de trend is daarna in de Verenigde Staten ontstaan om op het strand en de weg te rijden. Hier zijn de fatbikes verder ontwikkeld en steeds meer richting een elektrische trendy fiets gemaakt. De hype is begonnen aan de kust voor de ritjes over het strand of langs de boulevard maar ging toen al snel richting New York als ideaal fiets voor jonge mensen. Hierna is het overgewaaid naar Nederland met een aantal kleinere merken die de stap hebben gemaakt. Een elektrische fatbike is enorm populair onder jongeren omdat het niet ‘’saai’’ uit ziet zoals een normale elektrische fiets. Hierdoor maken steeds meer jongeren de overstap naar een elektrische fiets, in elke grote stad zie je nu jongeren fietsen op verschillende elektrische fietsen rijden. De elektrische fatbike is in Nederland ook zo populair geworden onder de jongeren als vervanging van de scooter omdat je geen helm op hoeft. Maar ook de rijpositie van een elektrische fatbike doet namelijk denken aan een scooter waarbij de meeste fatbikes zelfs een gaspedaal hebben samen met de traditionele trap ondersteuning. Twijfel je tussen de verschillende type fatbikes dan is het zeker handig om te fietsen uit te testen om de perfecte fiets voor jou te vinden!