Elektrische bakfiets

Elektrische bakfiets

Op zoek naar een elektrische bakfiets? Bekijk dan eens onze elektrische bakfietsen, het voordeel van deze fietsen is dat ze in te zetten zijn voor elke situatie. Ga je de kinderen naar school of sport brengen en wil je ze veilig vervoeren kijk dan voor een van onze kinderzitjes die je snel en vooral gemakkelijk op een bakfiets kan plaatsen. Wil je de fiets gebruiken voor het vervoeren van boodschappen of andere grote items bekijk dan onze fietsmanden en fietstassen! Het is ook mogelijk om deze producten te combineren waardoor je de fiets helemaal kan inzetten voor je dagelijkse vervoer. Twijfel je of een elektrische bakfiets iets voor jou is of heb je er nog nooit op gereden maak dan een proefrit in een van onze winkels!

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Maat
VERKOPER
Kleur
Prijs
4/5 Op basis van 523 reviews

Welke soorten bakfietsen zijn er?

Ben je opzoek naar een bakfiets waarbij je zowel de kinderen als boodschappen tegelijk kan meenemen? Dan is een elektrische bakfiets iets voor jou, met de ondersteuning fiets je met gemak weg bij een stoplicht of bij de supermarkt! Door de ondersteuning heb je verder geen moeite om tegen de wind in te fietsen of je kinderen naar school te brengen. Bij Decathlon hebben we verschillende elektrische bakfietsen: de klassieke bakfiets waarbij de kinderen voor in de bak zitten. Maar ook de nieuwe variant die sinds kort op de markt is de longtail bakfietsen. Dit zijn elektrische bakfietsen met een extra lang achterframe, hierdoor fiets je stabieler en kan je dus meer gewicht meenemen. Op deze fietsen kan je ook gewoon je kinderen meenemen maar daarnaast ook nog tassen of andere spullen. De traditionele bakfietsen van Decathlon hebben een ruime bak aan de voorkant, hierin kunnen minimaal 2 kinderen. Deze fietsen zijn daarom ideaal om door stad te manoeuvreren! Bij Decathlon hebben wij een ruim assortiment aan elektrische bakfietsen van onder andere ons eigen merk BTWIN maar ook van verschillende partners. Als je graag een elektrische bakfiets wilt bekijk dan het gehele assortiment en onze adviezen per fiets. Twijfel je of een longtail fiets iets voor jou is test deze dan in een van onze winkels!

De voordelen van een elektrische bakfiets

De traditionele bakfietsen zijn fietsen waarbij je zowel voor of achter een bak hebt waarbij je kinderen of spullen kan vervoeren naar je bestemming. In de afgelopen jaren is de vraag naar bakfietsen enorm gegroeid en zijn er daardoor ook veel nieuwe soorten bakfietsen ontstaan waaronder de elektrische bakfiets. Inmiddels is dit type fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Nederland. Het voordeel van een elektrische bakfiets ten opzichte van de traditionele bakfietsen is de ondersteuning, je fiets makkelijk weg met elektrische start ondersteuning waardoor je met 2 kinderen of zware spullen zonder moeite weg fietst. De ondersteuning maakt het fietsen daarom ook veiliger omdat je stabieler bent door het fietsen met een constante snelheid. Met een elektrische bakfiets ben je daarom sneller op je bestemming dan met een bakfiets zonder ondersteuning. Het is daarnaast ook veiliger voor jezelf en de kinderen omdat je een constante snelheid kan aanhouden, snel en gemakkelijk weg komt bij het stoplicht. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je een stabiele fietsrit voor jezelf en de kinderen! Ontdek welke bakfiets het beste bij jou past in een van onze winkels of online! Al onze producten hebben een uitgebreide omschrijving over de actieradius, afmetingen en ondersteuning niveaus.

Waar op letten bij de aanschaf van een bakfiets elektrisch?

Een elektrische bakfiets is natuurlijk een grote aankoop en het is daarom belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillen tussen de bakfietsen. Daarnaast zijn elektrische bakfietsen een dure aankoop zorg daarom ervoor dat je minimaal 2 sloten van hoogwaardige kwaliteit. Op de meeste fietsen zit standaard een normaal slot maar wij raden aan om altijd een extra kettingslot te gebruiken. Hierdoor kan je hem bijvoorbeeld aan een hek of paal vastmaken waardoor dieven de fiets niet makkelijk kunnen stelen. Helaas zijn fietsaccu’s erg gevoelig voor stelen, zorg er daarom voor dat je de accu uit je fiets verwijderd als je hem niet gebruikt. Hierdoor zorg je ervoor dat de accu ook langer mee gaat omdat die niet beïnvloed wordt door het eventuele slechte weer. De accu is na je frame namelijk ook het duurste onderdeel van je elektrische bakfiets. Heb je het gevoel dat je bakfiets problemen heeft of dat er iets mis is met de elektrische ondersteuning? Kom dan naar een van onze winkels zodat onze experts naar de bakfiets kunnen kijken! Doe daarnaast regelmatig een service beurt voor je fiets, bij aankoop van een Decathlon elektrische bakfiets krijg je een service beurt gratis. Maar doe dit verder regelmatig om de levensduur van je fiets te verlengen!