Derailleur fiets

Derailleur fiets

Een derailleur vind je op fietsen die zijn uitgerust met versnellingen. De versnellingen van een fiets bestaan uit tandwielen van diverse diameters. Voor de juiste werking van de fiets is het belangrijk dat de ketting van de fiets om de passende tandwielen wordt gebracht. Dit doet de derailleur, die je bedient met een versneller en versnellingskabel. Bij Decathlon schaf je gemakkelijk de juiste derailleur voor jouw fiets aan.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
22,44
Schakelpoelie set 9 versnellingen
Schakelpoelie set 9 versnellingen
SHIMANO

Schakelpoelie set 9 versnellingen

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
24,58
21,28
24,58
Derailleurhanger GH-180 zilver
Derailleurhanger GH-180 zilver
UNION

Derailleurhanger GH-180 zilver

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
37,97
4.1/5 Op basis van 5045 reviews

Achterderailleur voor de fiets kopen

Als je een racefiets, mountainbike of hybride fiets hebt, is dit waarschijnlijk een derailleur fiets. Dit type fiets geeft minder weerstand en fiets lichter dan een single speed fiets. Je herkent de derailleur fiets aan het feit dat deze meerdere tandwielen heeft voor verschillende kettingbladen. Ben jij benieuwd of je een derailleur fiets of naafversnelling fiets hebt? Alle fietsen met twee tandwielen vallen onder deze laatste categorie.

De achterderailleur bevindt zich aan de achterzijde van je fiets, bij de kettingwielen. De derailleur zit nabij de cassette met kettingwielen en heeft vaak zelf ook twee smalle kettingwieltjes waar de fietsketting over wordt geleid. De achterderailleur van de fiets zorgt ervoor dat de ketting op spanning blijft. Net als andere fietsonderdelen kan het gebeuren dat de achterderailleur van je fiets kapotgaat en verwisseld moet worden. Er zijn geschikte derailleurs voor ieder type fiets in de Decathlon webwinkel te vinden, speciaal ontwikkeld om een derailleur met 7, 8 of 9 versnellingen te verplaatsen. Laat compatibiliteit en montage controleren door een vakman of stel je vragen in een van onze winkels, over de compatibiliteit van een specifieke derailleur. Bij Decathlon heb je de keuze uit een ruim assortiment, van derailleurs van SHIMANO, ROCKRIDER en ELOPS tot universele derailleurkabels en wieltjes.

Voorderailleur vervangen

Je fiets heeft zowel een derailleur achter als een voorderailleur nodig. De voorderailleur van je fiets zorgt ervoor dat je kettingbladen die op de trapas gemonteerd zijn eenvoudig kunnen worden verwisseld. Je kunt deze derailleur voor de fiets zien als een soort beugel die de ketting begeleid. De voorderailleur hoeft de ketting niet op spanning te houden, daar is de derailleur aan de achterkant van je fiets voor. Je kunt de derailleur gemakkelijk zelf verwisselen. Controleer direct de staat van de kabel bij het verwisselen van de derailleur. Als de kabel gerafeld of geoxideerd is, is het verstandig om ook deze door een nieuw exemplaar te verplaatsen. Controleer direct of de derailleurpad goed uitgelijnd is voordat je met de afstelling van het geheel aan de slag gaat.

Bij Decathlon vind je alles voor het onderhoud van jouw fiets. Je ontvangt minimaal 2 jaar garantie en mag jouw bestelling gratis retourneren binnen 365 dagen. Kies voor click & collect als je jouw bestelling wenst op te halen bij één van onze vestigingen of laat jouw nieuwe derailleur voor de fiets bij je thuis bezorgen zodat je snel weer op de fiets kunt stappen.