Elektrische fiets

Elektrische fiets

Als je een nieuwe elektrische fiets wilt kopen, bedenk dan goed waar je de e-bike voor gaat gebruiken. Het gebruik is namelijk bepalend voor de specificaties van de elektrische fiets. Hierbij kun je denken aan het gebruik voor woon-werkverkeer of juist gebruik in heuvel- en/of bergachtig gebied op vakantie. Een goede elektrische fiets kopen doe je online bij Decathlon. Nu bij aankoop van een elektrische Elops fiets, 1 jaar gratis pechhulp ! Wil je hulp bij het kiezen van je elektrische fiets? Bekijk hier wat de ANWB over ons heeft geschreven.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Maat
Merk
‪POSITIE VAN DE ELEKTRISCHE MOTOR‬
‪Motorkoppel‬
‪MAXIMUM AUTONOMIE (in u)‬
‪AANTAL VERSNELLINGEN‬
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
1.139,95
4.2/5 Op basis van 10965 reviews

Waar op letten bij aanschaf van een elektrische fiets?

Allereerst moet je weten welke elektrische fiets geschikt is voor jou. Kies je voor een elektrische stadsfiets voor je rit naar werk of sport? Of juist voor een elektrische vouwfiets die je makkelijk kan meenemen in de trein. Bij elke fiets moet je denken aan dezelfde belangrijke punten: actieradius, vermogen van je fietsaccu en de hoeveelheid ondersteuning die de fiets kan bieden. Elke fietsaccu is anders en je kiest hem dan ook op basis van je actieradius. De gemiddelde actieradius is een goed uitgangspunt voor de gemiddelde Nederlander, wil je zeker weten welke actieradius voor jou geschikt is? Kijk dan naar de afstand die je moet afleggen, eventuele hoogteverschil (bijvoorbeeld vanwege een brug), de bandendruk, je eigen gewicht + eventuele tassen en de mate van ondersteuning die je gebruikt.Hoe groter je fietsaccu hoe meer kilometers je uit je accu haalt. Gemiddeld heeft een fietsaccu tussen de 24 en 26 volt en een motorvermogen van 250 watt, hiermee haal je al snel 50 kilometer rijplezier. Hierdoor kan je met al onze elektrische fietsen makkelijk naar je werk en terug zonder de accu op te laden. Eenmaal thuis of op je werk is de fietsaccu eenvoudig op te laden door hem uit de houder te halen en aan te sluiten op het stopcontact met de bijgeleverde oplader. De levensduur van de fietsaccu hangt af van het gewicht van de gebruiker, de manier waarop de fietsaccu wordt gebruikt, hellingen en de buitentemperatuur. Maar wat biedt Decathlon aan wat onze elektrische fietsen uniek maakt. Onze elektrische fietsen hebben een levenslange garantie op het frame en minimaal 2 jaar op de niet slijtende delen van de fiets. Wil je meer advies over een elektrische fiets, kom dan naar een van onze Decathlon winkels waar je de elektrische fiets eerst kan testen. Ook kunnen Decathlon medewerkers, die als sport experts gezien kunnen worden, je alles vertellen over onze elektrische fietsen.

.

De ondersteuning van een elektrische fiets

De elektrische trapondersteuning begint op het moment van trappen en zorgt voor een verlichting van je inspanning. Wij adviseren om tijdens je vertrek niet al te veel te veel kracht op de pedalen te zetten in verband met veiligheid. Zorg ervoor dat je voorzichtig start, zeker op drukke wegen of in voetgangerszones. Als je eenmaal op een wat rustiger stuk bent beland dan kun je lekker je gang gaan en ontdekken wat de fiets te bieden heeft. De trapondersteuning heeft altijd minimaal 3 standen, elke stand heeft een verschillende ondersteuning wat ook weer invloed heeft op je actieradius. Kies op vlakken stukken daarom voor de lichtste ondersteuning waardoor je langer met de batterij kan doen. Je kunt een e-bike ook gebruiken zonder de elektrische ondersteuning. Vooral op vlakke stukken is het vaak niet nodig om aanspraak te maken op de accu. Aarzel dus niet om de motor te sparen op vlakke stukken en gebruik je e-bike als een normale fiets. Wij adviseren om de ondersteuning pas in te schakelen tijdens een helling of wanneer je wind tegen hebt. Ga je voor een langere rit controleer dan hoeveel vermogen je accu nog kan leveren, hierdoor kan je in de gaten houden op welke stukken je de ondersteuning aan moet zetten. Het inschatten kan lastig zijn maar hoe langer je de e-bike gebruikt hoe beter je dit kan inschatten. Twijfel je alsnog over de ondersteuning bekijk dan apps zoals e-bike maps waarbij je het energieverbruik op basis van je geplande route kan bereken, zodat je precies weet of je voldoende vermogen hebt.

Onze advies voor het gebruik van een elektrische fiets

Elektrische fietsen vallen onder de wet van fietsen en het is daarom niet verplicht om een helm te dragen. We raden je wel ten zeerste aan een fietshelm te dragen tijdens je fietstochten of als het je eerste e-bike is. Elektrische fietsen trekken veel sneller op en je gaat sneller door het verkeerd dan dat je gewend bent. Hierdoor kan je met onverwachte bewegingen door medeweggebruikers onverwacht ten val komen op hogere snelheid. Zorg daarom altijd voor een fietshelm, goede verlichting en opvallende kleding. Houdt rekening met medeweggebruikers en realiseer je dat niet iedereen snapt dat jij met een hogere snelheid aan komt fietsen. Een elektrische fiets is geruisloos en dit maakt het op sommige momenten gevaarlijk. Het is belangrijk om je fiets zo goed mogelijk te onderhouden in verband met je veiligheid maar ook om zo de levensduur van je e-bike te verlengen. Controleer daarom regelmatig de druk van je banden, want dit neemt in verloop van tijd af. Dit is vooral belangrijk bij een elektrische fiets omdat deze zwaarder zijn dan een normale fiets. Als je met zachte banden gaat fietsen daalt de actieradius van je batterij en zul je harder moeten trappen voor dezelfde afstand. Daarnaast wordt de kans op een lekke band wordt aanzienlijk groter. Bij elke manier van onderhoud aan je fiets of het nu schoonmaak of onderhoud is raden wij aan om altijd je batterij los te koppelen en de stroom van je fiets te onderbreken. Dit is gunstig voor de levensduur van je fiets en maakt het onderhoud eenvoudiger. Weet je zelf niet hoe je dit moet doen? Laat dan regelmatig een technische controle uitvoeren op je elektrische fiets, hiervoor kan je altijd terecht in een van de Decathlon winkels. Wij adviseren je dan ook om regelmatig de veiligheidselementen van het elektrische systeem te controleren. Een grondige check van tijd tot tijd is een ware must om veilig op pad te gaan!