Duikschoenen & duikhandschoenen

Duikschoenen & duikhandschoenen

Een goede duik kan niet zonder duikschoenen en duikhandschoenen. Bij Decathlon hebben we duikschoenen en duikhandschoenen van 3 tot en met 6.5 MM. Zo is er voor iedere duik wel een goed paar duikschoenen of duikhandschoenen! Alle duikschoenen kun je dragen in onze duikvinnen met open hiel. Bekijk ook onze duikpakken, duikhandschoenen en duikaccessoires om jouw duikoutfit compleet te maken.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
Nieuw
€38,99
Laarsjes SUPERZIP 3 mm zwart
AQUALUNG

Laarsjes SUPERZIP 3 mm zwart

Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
4.1/5 Op basis van 6820 reviews

Welke duikschoen passen bij jou?

Duikschoenen maken het duiken aangenamer: ze bieden warmte en bescherming. Maar hoe kies je nou de juiste duikschoen? Allereerst moet je jezelf afvragen waar je precies gaat duiken. In Nederland? Op de Antillen? Duikschoenen zijn in verschillende diktes verkrijgbaar, wat ze voor verschillende temperaturen geschikt maakt. De duikschoenen van 3mm zijn geschikt voor warme gebieden, de 5mm koop je wanneer je in Nederland gaat duiken, en de duikschoenen van 7mm zijn geschikt als je koude gebieden, als het noorden van Europa, opzoekt. Uiteraard bieden duikschoenen ook bescherming. Bescherming tegen de kou, maar ook bescherming tegen scherpe voorwerpen als rotsen en schelpen. Tevens beschikt de duikschoen over een dikke, stevige rubberen zool, wat extra grip biedt. En heeft het verstevigingen rondom hiel, tenen en wreef. Ten opzichte van een surfschoen of waterschoen, heeft een duikschoen nog een extra toevoeging: de duikschoen beschikt over een ribbel (verdikking) bij de hiel. Achter deze ribbel kan je het hielbandje van de open duikvin klemmen, waardoor je je vin tijdens het duiken niet verliest.

Ben je niet op zoek naar duikschoenen met een dikke zool, maar wil je je voeten toch beschermen? Kies dan voor de duiksokken. Duiksokken zijn in verschillende diktes verkrijgbaar en houden je voeten warm. Daarnaast beschikken ze over een dunnen zool, zijn ze slipvast en soepel.

Waar moet ik bij het aanschaffen van duikschoenen op letten?Pas, voordat je tot aankoop overgaat, de duikschoentjes goed. De duikschoenen moeten rondom je enkel goed aansluiten, zodat ze voldoende warmte bieden. Daarnaast is het goed om bij je tenen wat ruimte over te houden. De hielband van je vin kan je schoen, met daarin je voet, iets naar voren duwen. Wanneer je extra ruimte vrij houdt, voorkom je dat je tenen gaan knellen.

Neopreen duikschoenen en -handschoenen

Al onze duikschoenen en -handschoenen zijn van neopreen gemaakt. Neopreen is isolerend materiaal wat ervoor zorgt dat het dunne laagje water, wat tussen jouw lichaam en de (hand)schoen zit, opgewarmd wordt. Echter werkt dit alleen als de (hand)schoen nauw aansluit: het moet als een tweede huid aanvoelen. Het moet dus strak zitten.