Boksschoenen

Boksschoenen

Ben je op zoek naar boksschoenen? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Onze boksschoenen bieden stabiliteit, waardoor je krachtiger stoten uit kunt delen en de kans op blessures verkleint. Bekijk naast onze boksschoenen ook onze bokskleding voor volwassenen en onze bokskleding voor kinderen. Bokskleding maakt je boksuitrusting compleet!

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€149,99
Vanaf
€75,00
Box Hog 2.0 Schoenen
ADIDAS

Box Hog 2.0 Schoenen

Verkocht en verstuurd door ADIDAS NL

€76,00
€110,00
Box Hog 4 Schoenen
ADIDAS

Box Hog 4 Schoenen

Verkocht en verstuurd door ADIDAS NL

€19,99
€118,50
€131,99
€112,95
4.6/5 Op basis van 160 reviews

Boks schoenen kopen

Alhoewel je bij boksen heel veel gebruik maakt van je armen en bokshandschoenen, moet je ook zeker het voetenwerk, en dus boksschoenen, niet vergeten. Bij Decathlon kun je goed boks schoenen kopen, zowel voor heren als voor dames. Ze zijn geschikt voor Engels boksen, maar ook voor worstelen. Ga je boks schoenen kopen, dan wil je dat ze voldoende stabiliteit geven om optimaal te presteren in de ring of op de mat. Bij vechtsport wordt er namelijk continu geprobeerd om elkaars stabiliteit te verminderen en elkaar uit balans te brengen. Door stabiliteit te behouden, kun je krachtiger stoten uitdelen en verklein je de kans op blessures. We verkopen boksschoenen van ons eigen merk Outshock, maar ook voor Adidas en Asics. Qua maat gelden de normale schoenmaten, zowel voor heren als dames. Verder zijn al onze boksschoenen universeel, dus kunnen ze zowel door heren als dames worden gekocht en gedragen. Wil je boks schoenen kopen, dan doe je er goed aan om een kijkje te nemen op de site of in de winkels van Decathlon.

Waarom boksschoenen belangrijk zijn

Waarom boksschoenen belangrijk zijn? Tijdens het boksen wil je voldoende bewegingsvrijheid hebben en je benen ongehinderd kunnen bewegen. Boksschoenen kunnen daar sterk aan bijdragen. Maar waarom boksschoenen en geen gewone sportschoenen? Boksschoenen zijn erg soepel, wat nodig is vanwege de vele draaiende en onverwachte bewegingen. Dankzij de dunne, soepele zool kun je gemakkelijk de bewegingen op de toppen van je tenen maken. Dit is namelijk het uitgangspunt bij boksen: staan op de toppen van de tenen, met gebogen benen, zodat de energie naar voren kan trekken. Een slag begint bij de voet en gaat dan via het been naar het bovenlichaam en vervolgens de arm. Daarnaast zorgen de boksschoenen voor voldoende grip en ondersteuning, wat belangrijk is in de ring of op de mat. De grip zit hem in de volledig rubberen zool en de schoen biedt ondersteuning aan je gewrichten dankzij een plastic hielstuk. Dit laatste zorgt ook voor schokdemping, wat belangrijk is bij boksen. Boksschoenen zijn daarnaast erg nauwsluitend om je voet. Dankzij de dunne en sterke veters kun je je schoen heel breed maken als je ze aantrekt door middel van de lus aan de hiel. Al met al zijn er dus een hoop verschillen tussen boksschoenen en gewone boksschoenen, dit komt dus vanwege het ander soort bewegingen dat je maakt. De vraag is dus niet: “Waarom boksschoenen?”, maar: “Welke boksschoenen?”.