Bokshelmen

Bokshelmen

Bokshelmen zijn voor amateurboksers verplicht. Tijdens wedstrijden, maar ook vaak tijdens trainingen. De helm beschermt je hoofd en hersenen tegen eventuele rake stoten en trappen van je tegenstander en is daarom ook een essentieel onderdeel van je boksuitrusting. Daarnaast is ook het dragen van bokshandschoenen en een bitje verplicht.

Advies nodig?
Hoe kies ik de juiste boksbescherming?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€103,49
€45,90
€59,99
€45,90
€42,00
€103,49
€56,39
€17,99
4.6/5 Op basis van 525 reviews

Bokshelm kopen

Een bokshelm kopen is heel belangrijk wanneer je gaat boksen, het is een belangrijk onderdeel van je bescherming. Amateurboksers moeten zelfs verplicht een bokshelm kopen. Bokshelmen beschermen je hoofd en hersenen tegen eventuele rake stoten en trappen van je tegenstander. Decathlon verkoopt een aantal bokshelmen van ons eigen merk Outshock. We hebben een Outshock hoofdbeschermer boksen 500 en een Outshock open face hoofdbeschermer 900, beiden voor volwassenen. De open face hoofdbeschermer 900 beschermt de belangrijkste impactzones en garandeert een goed gezichtsveld en minder opwarming van je hoofd. De volledige hoofdbeschermer 500 geeft extra bescherming aan de jukbeenderen en de kin. Ga je een bokshelm kopen, dan is de maat natuurlijk belangrijk. Hierbij wordt rekening gehouden met de omtrek van je hoofd, gemeten ter hoogte van je voorhoofd. Bij een omtrek van 52 tot 55 cm raden wij maat S aan, bij 55 tot 58 cm maat M en bij 58 tot 61 cm maat L. Een hoofdbeschermer boksen kind is ook erg belangrijk. Door een hoofdbeschermer boksen kind te kopen, leer je je kind vanaf het begin de juiste gewoontes aan. Onze Outshock hoofdbeschermer voor kinderen beschermt het hoofd en gezicht van het kind optimaal. Onze hoofdbeschermer boksen kind is vergelijkbaar met die voor volwassenen. De hoofdbeschermer voor kinderen is verkrijgbaar in één maat en is bedoeld voor een hoofdomtrek van 52 tot 56 cm. Heeft het hoofd van je kind een grotere omtrek, kies dan een hoofdbeschermer voor volwassenen.

Kickboks helm

Zoals hierboven al aangegeven, is het dragen van een bokshelm sterk aan te raden als je aan (kick)bokswedstrijden doet. Een kickboks helm is dan ook zeker niet ondenkbaar. Aangezien je bij kickboksen ook trappen richting het hoofd kunt verwachten, doe je er extra goed aan om een kickboks helm te dragen. Hoe erg je je best ook doet om goed waar te nemen en te anticiperen, je bent nooit 100% beschermd tegen deze stoten. De meeste verwondingen treden op bij onverwachte schokken, zoals een onbedoelde slag op het hoofd. Een kickboks helm verschilt verder niet van een normale bokshelm.