Bokshandschoenen

Bokshandschoenen

Bokshandschoenen worden gebruikt om zowel je handen als het lichaam van de tegenstander te beschermen. Daarnaast voorkomt het nare blessures. Ze zijn dan ook onmisbaar tijdens je boksworkout! Bekijk ook onze boksbandages en binnenhandschoenen voor onder je bokshandschoenen.
Advies nodig?
Hoe kies ik bokshandschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Sport
Geslacht
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€43,95
Bokshandschoenen Gold
REEBOK

Bokshandschoenen Gold

Verkocht en verstuurd door Buffalo.nl

€29,95
Bokshandschoenen - wit
SKANDIKA

Bokshandschoenen - wit

Verkocht en verstuurd door MAX TRADER

Vanaf
€39,95
4.2/5 Op basis van 3033 reviews

Bokshandschoenen kopen

Goede bokshandschoenen dragen bij aan de veiligheid van de sport en zijn daarom niet te onderschatten. Wil je bokshandschoenen kopen, dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Je kunt bij ons terecht voor bokshandschoenen van Outshock en Adidas. Of je nu bokshandschoenen (of boxhandschoenen) voor dames of heren of juist voor je kind wilt kopen, of op beginner of ervaren niveau. Dankzij ons ruime assortiment kun je bij ons altijd een mooi paar bokshandschoenen kopen. Het doel van bokshandschoenen (of boxhandschoenen) is dat het zowel je handen als het lichaam van de tegenstander moet beschermen. Zo voorkom je op allerlei vlakken blessures. De bokshandschoenen van Decathlon verschillen in sterkte wat betreft support, shock absorptie en ventilatie. In ons Sportadvies staat uitgelegd welke handschoenen voor welk niveau bokser geschikt is. Zo zit een beginner nog in de oriënterende fase en adviseren we dus een handschoen met goede ventilatie. Naast de reguliere bokshandschoenen verkopen we ook bokshandschoenen zonder vingers. Deze vingerloze bokshandschoenen zijn speciaal ontworpen om te trainen op een bokszak, ideaal voor cardio boksen. Zo hebben onze cardio handschoenen een wig aan de binnenzijde zodat je goed een vuist kunt maken, maar ook grondoefeningen kunt doen. De normale bokshandschoenen worden daarentegen gebruikt om te sparren tegen een trainingspartner. De padding van deze handschoenen dient dus ook grotendeels als bescherming van jouw trainingspartner. Dus, beginner of ervaren bokser, volwassen of kind, voor sparren of cardio boksen, boxhandschoenen of bokshandschoenen kopen doe je dus bij Decathlon!

Welke maat bokshandschoenen?

De maat bokshandschoenen kan nog wel eens heel lastig zijn. De maat bokshandschoenen wordt uitgedrukt in ounce (afkorting: oz.), wat het beschermende vermogen van de handschoen aangeeft. Daarom houd je bij de maat bokshandschoenen rekening met je gewicht, maar ook je geslacht en de boksdiscipline. Tussen dames, heren en kind verschilt de verdeling namelijk. Ook heb je voor trainen met een bokszak en trainen d.m.v. sparren nét een andere ounce handschoenen nodig. De maten lopen uiteen van bokshandschoenen 4 oz. tot bokshandschoenen 16 oz. Voor dames en meisjes gelden de volgende maten:

 • 4 oz: < 20 kg
 • 6 oz: 20 tot 35 kg
 • 8 oz: 35 tot 45 kg
 • 10 oz: 45 tot 55 kg
 • 12 oz: 55 tot 65 kg
 • 14 oz: 65 tot 75 kg
 • 16 oz: > 75 kg

Voor heren en jongens gelden de volgende maten:

 • 4 oz: < 20 kg
 • 6 oz: 20 tot 35 kg
 • 8 oz: 35 tot 55 kg
 • 10 oz: 55 tot 65 kg
 • 12 oz: 65 tot 80 kg
 • 14 oz: 80 tot 95 kg
 • 16 oz: > 95 kg

Qua maat maakt het niet uit of je een beginner bent of al een ervaren bokser. Twijfel je over de maat en ben je van plan om te sparren, ga dan voor de grotere maat.

Bokshandschoenen dames

Bokshandschoenen dames verschillen eigenlijk niet van bokshandschoenen voor heren. Dit geldt ook voor kickboks handschoenen dames; bokshandschoenen dames en kickboks handschoenen dames zijn hetzelfde. Hetgeen bokshandschoenen dames uniek maak, is het verschil in maatadvies. Dit lees je hierboven. We verkopen bokshandschoenen van ons eigen merk Outshock, maar ook verkopen we bokshandschoenen dames Adidas. De bokshandschoenen dames Adidas zijn los verkrijgbaar, maar ook als set samen met bandages en een gebitsbeschermer. Kickboks handschoenen dames zijn er daarnaast voor de beginnende bokser, maar ook voor de bokser met meer ervaring. Bokshandschoenen zijn voornamelijk belangrijk bij het boksen samen met een sparringpartner. Bokshandschoenen zorgen voor veel schokdemping en gewrichtsondersteuning, zodat je zonder zorgen met iemand kunt sparren.