Netballen

Netballen

Filter
Terug naar artikelen
Prijs
3 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)

  Basketballen, ballen accessoires en netballen

  Om goed te kunnen basketballen heb je een bal nodig om het spel onder alle omstandigheden goed te kunnen spelen: Of je nu binnen- of buiten basketbalt, en of je nu op een ruwe- of gladde ondergrond speelt. Zonder basketbal, geen spel. Ontdek daarom hier onze Tarmak, Spalding en Molten basketballen.

  Wat is het verschil tussen een basketbal voor binnen en buiten?

  Wij maken twee soorten basketballen. De R-serie ballen (R100, R300) zijn speciaal ontworpen voor basketbal op straat. De ruwere ondergrond vraagt méér duurzaamheid van een bal. De R-ballen zijn daarom aan de buitenkant uitgerust met een dikker rubber. Deze zal langer meegaan bij spel op beton! De BT-ballen zijn ontworpen voor gebruik in een sporthal, al kunnen zij ook buiten gebruikt worden. Het voordeel? Deze ballen hebben het beste balgevoel. Het nadeel? Hij zal buiten eerder slijten: Het kunstleer is niet ontworpen voor het schaven op beton.

  Basketballen in maat 1, 3, 4, 5, 6 en 7: Ballen voor alle leeftijden en spelniveaus.

  De basketbal maat is het belangrijkste criterium, waar je op let bij selectie van een bal. Een overzicht:
  Maat 1 is geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud.
  Maten 3 en 4 zijn geschikt voor meisjes en jongens tussen 4 en 6 jaar oud (U8 in Nederland).
  Maat 5 is geschikt voor meisjes tot 14, en jongens tot 12 jaar. Vanaf deze maat maken wij onderscheid tussen basketballen voor binnen (de BT-series), en voor buiten (de R-series).
  Maat 6 is geschikt voor jongens vanaf 12 jaar oud en meisjes en dames vanaf 14 jaar oud. In Nederland spelen jongens U14 met een maat 6 bal, terwijl meisjes dan nog met maat 5 spelen. Vanaf 14 jaar spelen vrouwen competitie met een maat 6 basketbal.
  Maat 7 is voor jongens en heren vanaf 14 jaar. In maat 6 en 7 vind je onze beste competitiebal: De BT900. Ontdek hem nu! De BT500 én de BT900 basketballen zijn goedgekeurd door de FIBA. Met dit keurmerk zijn deze ballen goed genoeg om officiële competitie mee te spelen. Nergens anders goedkoper!

  Basketbal maat 1

  Basketbal maat 3

  Basketbal maat 4

  Basketbal maat 5

  Basketbal maat 6

  Basketbal maat 7

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen