Basketballen

Basketballen

Ben jij op zoek naar een basketbal? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Decathlon kan elke basketballer terecht voor de juiste basketbal, ongeacht je spelniveau of leeftijd. In onze collectie vind je basketballen in maat 1 voor de allerjongste spelers tot en met basketballen in maat 7 voor volwassenen en ervaren basketballers. Ons aanbod varieert van zachte foam basketballen en kleine basketballen voor kinderen tot FIBA-gecertificeerde basketballen die geschikt zijn voor officiële wedstrijden. Naast ballen van Tarmak hebben wij ook basketballen van bekende merken als Spalding, Molten en Wilson. Ben jij vaak onderweg met je basketbal? Bekijk dan eens onze rugzakken speciaal voor basketbal zodat je jouw basketbal makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Bekijk hier ook onze baskets om thuis of op straat te kunnen spelen. Uiteraard kunnen ook de NBA fans bij ons terecht, hiervoor hebben wij onze eigen officiële NBA fanshop.

Advies nodig?
Hoe kies ik een basketbal?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Maat
‪LEEFTIJD‬
‪GEBRUIKSPLAATS‬
Merk
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
44,00
Trainingsbal Molten BG3000
Trainingsbal Molten BG3000
MOLTEN

Trainingsbal Molten BG3000

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
Vanaf 20,00 −20%
15,99
4.6/5 Op basis van 7367 reviews

Basketbal kopen bij Decathlon

Ben je op zoek naar een basketbal? Bij Decathlon vind je een ruim assortiment aan basketballen voor kinderen en basketballen voor volwassenen. Omdat basketbal zowel binnen als buiten gespeeld kan worden, hebben wij verschillende soorten ballen voor binnen en buiten. Ben je op zoek naar een betaalbare basketbal? De basketballen van Tarmak (ons eigen merk) hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en voldoen aan alle eisen die je als basketbalspeler nodig hebt. Naast ons eigen merk Tarmak, bieden wij ook ballen van bekende merken aan zoals Molten basketballen, Spalding basketballen en Wilson basketballen.

Basketbal Decathlon

De basketballen van ons eigen merk Tarmak worden ontworpen door onze product designers in Frankrijk, die zelf allemaal fanatieke basketballers zijn. Omdat onze productontwerpers zelf basketbal spelen, weten zij als geen ander waar een goede basketbal aan moet voldoen. Onze basketballen worden dus ontworpen door basketballers voor basketballers! Al onze basketballen worden onderworpen aan intensieve tests zodat we de kwaliteit van onze producten kunnen garanderen. Omdat wij vinden dat iedereen moet kunnen basketballen, verkopen wij kwalitatief goede basketballen voor een voordelige prijs. Uiteraard kunnen ook basketballers van hoog niveau bij ons terecht voor hun basketbalspullen. Dus ben je op zoek naar een basketbal voor beginners of een basketbal voor een officiële wedstrijd, bij Decathlon ben je aan het juiste adres. In ons assortiment vind je basketballen in alle maten en kleuren, van maat 1 basketballen voor de kleintjes tot maat 7 basketballen voor volwassenen en officiële wedstrijden.

Welke maat Basketbal heb ik nodig?

Welke maat basketbal je nodig hebt, of beter gezegd, geschikt voor je is hangt voornamelijk af van je leeftijd en (in mindere mate) van je geslacht. Zo is het voor jonge kinderen uiteraard prettig om met een kleinere en lichtere bal te spelen, omdat jongere kinderen uiteraard kleinere handen hebben en over minder kracht beschikken. Naarmate je ouder wordt zal je met basketbal dus ook met een grotere en iets zwaardere bal gaan spelen (het spelletje moet immers wel uitdagend blijven). Ook is er een klein verschil tussen basketballen voor mannen en basketballen voor vrouwen. Dit heeft te maken met de lichaamsbouw: meisjes/vrouwen hebben over het algemeen natuurlijk kleinere handen dan jongens/mannen en is het dus fijner om met een iets kleinere bal te spelen zodat de balcontrole optimaal blijft. Zo spelen vrouwen bijvoorbeeld met een basketbal in maat 6 en nooit met de grootste maat (maat 7). Daarentegen spelen jongens en mannen vanaf een jaar of 14 officieel met een maat 7 basketbal. Bij Decathlon hanteren we de volgende maattabel bij het kiezen van de juiste maat basketbal voor jou:

Basketbal maat 1: kinderen vanaf 2 jaar

Basketbal maat 3 tot 5: meisjes en jongens tot 6 jaar - Categorie U8

Basketbal maat 5: jongens en meisjes van 7 tot 10 jaar - Categorie U10 en U12

Basketbal maat 6: iedereen vanaf 11-12 jaar

Basketbal maat 7: jongens - heren vanaf 13-14 jaar