Airbadminton

Airbadminton

Ontdek onze selectie producten voor het spelen van Air badminton: netten van 5 meter of 6.10 meter, veldafbakening voor spelen op harde grond of op zand (beachminton) en air badminton shuttles.

Advies nodig?
Wat is AirBadminton?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Prijs
4.2/5 Op basis van 869 reviews

WAT IS AIRBADMINTON?

AirBadminton is een ontwikkelingsproject van de Internationale Badmintonfederatie (BWF) om personen van alle niveaus en leeftijden de mogelijkheid te geven om badminton in de openlucht te spelen op verschillende ondergronden: op zand, gras of harde ondergrond, op straat, op het strand, in tuinen en parken, waar ook ter wereld. Badminton is een leuke en populaire sport die je met het gezin of met vrienden kan beoefenen. Het is goed voor de gezondheid en je verbetert je fysieke mogelijkheden. Het is dus niet vreemd dat het beoefend wordt door meer dan 300 miljoen spelers over de hele wereld. De eerste kennismaking met badminton gebeurt vaak in een buitenomgeving en deze sportieve activiteit wordt nu vergemakkelijkt met de lancering van de Air Shuttle. Sinds 5 jaar werkt de BWF samen met een universiteit voor sportresearch om een ​​nieuwe outdoor shuttle te ontwikkelen die bestand is tegen windsnelheden tot 12 km/u en die een vergelijkbare vluchtkwaliteit en duurzaamheid biedt als indoor shuttles. Er waren heel wat tests nodig om te komen tot de definitieve versie van de AirShuttle. Met deze outdoor shuttle is het mogelijk om optimaal in de openlucht te badmintonnen, maar ook om nieuwe competitievormen te beoefenen: Airbadminton op het zand of beachminton.

DE UITRUSTING OM AIRBADMINTON TE SPELEN

Om AirBadminton te spelen, schaf je een set palen voor een badmintonnet aan, die je makkelijk kan installeren afhankelijk van je behoeften. Hier kunnen we het Speednet 500 aanbevelen, of een set met palen en een net van 6,10 m. Deze netten worden geleverd met een praktische transporthoes. Zo kan je je net overal mee naartoe nemen! En je kan ook denken aan terreinafbakeningen voor badminton die je snel en makkelijk installeert afhankelijk van de ondergrond. Op een harde ondergrond gebruik je een set met bakens die je kan verzwaren. Op gras of zand, kies je lijnen met klittenband die met haringen op de grond worden vastgezet. Nu nog rackets en een shuttle, en je bent klaar om te spelen. Gebruik of koop een racket dat speciaal voor outdoor gebruik is ontwikkeld. Bij Decathlon hebben we rackets ontwikkeld die bestand zijn tegen de wind en zwaardere shuttles. Het racket is sterker, met een rubberen handvat en een dikkere besnaring.

AIRBADMINTON SPELEN: RECREATIEF OF IN COMPETITIE.

Wil je alles weten over AirBadminton? Dan vertellen we je graag dat je dit spel enkel of dubbel kan spelen, net zoals bij traditioneel badminton, maar dit outdoor spel kan ook triple worden gespeeld! Voor een recreatief spelletje doe je wat je wilt, zolang je maar plezier beleeft! Voor competitie raadt de BWF aan om op zand te spelen met een aflossingssysteem per team, om wedstrijden te spelen in herendubbel, damesdubbel, gemengd dubbel en in triple met minimaal 2 jongens en 2 meisjes per team. Er worden 5 wedstrijden gespeeld waarvan 2 triples, en de winnaar is het team dat het eerst 100 punten behaalt met de wedstrijden in 20 punten.