Spikes

Spikes

Spikes kopen? Op deze pagina vind je alle spikes en spike accessoires voor atletiek. Al onze spikes zijn van ons eigen merk Kalenji. We hebben allround spikes, cross spikes en een specifieke middellange afstand spike. Ze kenmerken zich allemaal door een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Daarbij vind je hier de rest van onze atletiekkleding. Wij hebben atletiekkleding voor dames, atletiekkleding voor heren en voor kinderen. Je atletiektraining nog comfortabeler maken, dat kan met onze irritatiewerende hardloopsokken.
Advies nodig?
Hoe kies ik spikes
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Prijs
4.5/5 Op basis van 728 reviews

Spikes kopen bij Decathlon

Spikes kopen doe je bij Decathlon. Bij ons vind je verschillende soorten spikes voor de verschillende disciplines die atletiek rijk is. Spikes zijn schoenen die specifiek bedoelt zijn voor atletiek, hier zitten zoals de naam al zegt kleine spikepuntjes in de zool. Deze spikepuntjes zorgen ervoor dat je meer grip hebt op de baan. Deze verbeterde grip kun je gebruiken bij de looponderdelen, maar ook bij de werponderdelen en springonderdelen waar een specifieke afzet voor nodig is. De spikepuntjes in de schoenen zorgen voor stopmoment, waardoor de energie overgebracht wordt in de sprong, loop of worp. Spikes bieden over het algemeen niet de comfort en dempig van normale hardloopschoenen, echter heeft de atletiekbaan van nature ook een licht dempend effect. Over het algemeen worden de spikes gebruikt naast de normale hardloopschoenen waar een atleet op traint. Afhankelijk van de training pas je de schoenen daarop aan. Tijdens wedstrijden op de baan worden over het algemeen spikes gebruikt en tijdens normale trainingen kan er gekozen worden voor normale hardloopschoenen.

Verschillende soorten spikes

Bij ieder onderdeel van atletiek gebruik je ander soort spikes afhankelijk van de beweging die je moet maken. De verschillen in spikes zit hem in de schoen van de spikes en de spikepuntjes onder de schoen. Bij atletiek maak je onderscheid tussen de volgende onderdelen; sprinten, lange en middenlange afstand lopen, springen en werpen en daarbij hebben we ook nog de cross. Voor ieder onderdeel gebruik je idealiter een ander soort spike. Iedere atleet begint over het algemeen met een allroundspike, waar je ieder onderdeel op kan doen. Wil je echter nog beter worden op ieder onderdeel dan zal je overstappen op specifieke spikes. Verschil tussen sprintspikes en lange en middellange afstandsspikes is dat de middellange afstandsspikes meer comfort bieden en iets meer demping in de schoen. Sprintspikes zorgen ervoor dat er minder energie verloren gaat. Voor de spring onderdelen is er een specifieke spike per onderdeel afhankelijk of je ver of hoog moet springen. De juiste afzet hier is erg belangrijk. De cross spike biedt over het algemeen meer comfort en grip is hier heel belangrijk. Hier vind je over het algemeen ook de langste spikepuntjes terug.