Muggenspray

Muggenspray

Of het nu het muggenseizoen in Nederland is, of dat je op vakantie gaat in het buitenland: jezelf beschermen tegen muggenbeten is niet alleen fijn om jeuk te voorkomen, maar ook om ziektes te vermijden. Muggen kunnen bijvoorbeeld dengue of malaria overbrengen. Muggenspray weert de insecten. Ze houden namelijk niet van de geur van de muggenspray, ze blijven dan liever uit je buurt. Je sprayt of smeert de muggenspray op je lichaam of in de ruimte waar je bent. Zo geniet jij van een zomer zonder muggenbulten! Wil jij ook ongestoord slapen of wandelen door de tropen? Kijk dan voor een muggennet en muggenwerende kleding.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
Prijs
Laatste Kans
7,99 -31%
5,49
Insectenwerende spray met 50% DEET 75 ml
KATADYN

Insectenwerende spray met 50% DEET 75 ml

(160)
Dit artikel is alleen verkrijgbaar in de winkel, bekijk de winkelvoorraad:
4.4/5 Op basis van 160 reviews

Wat is DEET muggenspray en hoe werkt het?

DEET is een stof die insectenafwerend werkt. Daarom wordt het vaak in de vorm van DEET muggenspray, lotion, vloeistof of producten zoals armbanden verkocht. Muggen vinden namelijk de smaak en geur van DEET niet lekker. Ze vermijden daarom deze stof liever. Daarvoor is wel een bepaald aantal percentage van de stof nodig. DEET muggenspray moet minimaal 30% DEET bevatten om effectief tegen muggen te kunnen beschermen. Hoe hoger het percentage, hoe langer de spray ook werkt. Bijvoorbeeld een DEET muggenspray met 30% DEET werkt ongeveer 6 uur en een spray met 50% DEET beschermt tot 10 uur tegen muggen. Let er wel op dat wanneer je de spray op je huid aanbrengt en je veel zweet, je vaker zal moeten sprayen om de bescherming optimaal te houden. Je kunt een DEET muggenspray ook op kleding gebruiken om te voorkomen dat de muggen daar doorheen prikken.

Anti muggenspray op basis van icaridine en citroeneucalyptus

Muggen komen op lichaamsgeur af, daarom kunnen ze je ook zo goed in het donker vinden en bijten. Door een anti muggenspray te gebruiken geef je jezelf een andere geur. Zoals hierboven besproken bereik je dat met het stofje DEET. Maar er bestaan ook sprays met andere werkzame stoffen tegen muggen. Bijvoorbeeld een anti muggenspray op basis van icaridine of een anti muggenspray waarin de etherische olie citroeneucalyptus verwerkt zit. Dit zijn middelen die de geursensoren van de muggen verwarren en zo de mug van het steken laat afzien. Redenen om voor deze soorten sprays te kiezen, is omdat DEET oplosmiddel bevat dat kunststoffen kan aantasten en omdat het gebruik in grote hoeveelheden je gezondheid kan schaden. DEET wordt daarom ook afgeraden aan kinderen onder de 13 jaar en aan zwangere vrouwen. Icaridine en citroeneucalyptus kennen deze risico’s niet, maar werken minder effectief tegen muggen in de tropen.