Muggennet

Muggennet

Zorg voor een goede nachtrust en word zonder muggenbeten wakker dankzij een muggennet! Een muggennet weert muggen doordat het net allemaal kleine gaatjes bevat. Daar kan geen enkele mug doorheen! Zo kan de frisse lucht door je slaapkamer vloeien, zonder dat de muggen je lichaam kunnen bereiken. Gebruik het muggennet tijdens de zomer in Nederland, of neem het gemakkelijk mee op reis. Zoek je nog een goede tas om het muggennet en je andere reisspullen in mee te nemen? Bekijk onze backpacks en reistassen.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geen resultaten

Wat is een muskietennet?

Een muggennet wordt ook wel een muskietennet of klamboe genoemd. Dit net heeft kleine gaatjes, zo klein dat muggen en vliegen er niet doorheen kunnen vliegen. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan om minstens 25 gaatjes per cm2 om een muskietennet te verwerken om muggen te weren. Dit wordt ook wel ‘mesh size’ genoemd. Soms is een muskietennet geïmpegneerd. Dat houdt in dat er op het net een insectendodend middel is aangebracht. Dat houdt de muggen extra tegen, al voldoet een niet-geïmpegneerd muggennet ook al. Wil je deze toch extra beschermend hebben, kun je ervoor kiezen om het net te laten impegneren met permethrine. Een muskietennet meenemen naar je vakantieoord is trouwens zo gepiept. Je vouwt het net gemakkelijk op en bewaart het in het meegeleverde draagtasje. Het neemt weinig ruimte in, maar bezorgt je veel plezier!

Muggennet bed ophangen

Neem je het muggennet mee op vakantie en wil je weten hoe je het boven je bed kan hangen? Wij leggen het graag uit! Aan een muggennet bed zit vaak een haakje bevestigd. Dit haakje kun je met een schroef bevestigen in het plafond. Het is ook handig om touw mee te nemen, mocht je slaapplek geen houten plafond hebben. Op die manier kun je het muggennet bed bevestigen via bijvoorbeeld de gordijnrails. Of neem zelfklevende haakjes mee, deze plak je op het plafond en vervolgens schuif je de haken in elkaar. Hangt het net? Mooi! Hang de zijkanten nu langs je bed. Zorg vervolgens dat je het muggennet bed tussen je matras en het bed in stopt. Zo voorkom je kieren waar de muggen door kunnen vliegen.