Anti muggen

Anti muggen

Binnen deze anti muggen categorie willen wij jou zo goed mogelijk helpen om jezelf te beschermen tegen muggen. Binnen ons assortiment hebben wij verschillende type producten die je hierbij kunnen helpen. Hierbij kan je denken aan muggenwerende kleding, muggenspray, maar ook muggennetten.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 335 reviews

Waarom weten muggen ons zo goed te vinden?

Muggen komen op lichaamsgeur af, daarom kunnen ze jou ook in het donker goed vinden en steken. Wist jij trouwens dat enkel vrouwtjesmuggen steken? Een manier om jezelf een andere geur, die muggen minder lekker vinden, te geven is door muggenspray met DEET gebruiken.

Hoe kan je muggen bestrijden?

Het bestrijden van muggen kan natuurlijk op verschillende manieren, namelijk het voorkomen dat de muggen überhaupt in de buurt komen of het beschermen van jezelf tegen de muggen mochten ze eenmaal in de buurt zijn.

Hoe voorkom je dat muggen rondom je huis gaan nestelen, een grote oorzaak van muggen is stilstaand water. Vrouwtjes muggen leggen namelijk hun eitjes in stilstaand water. Zorg dus dat de vijver voldoende beweging heeft en check of er geen verstopte regenpijp is waar water in blijft staan. Maar ook stilstaand water in huis kan een prima broedplaats zijn voor muggen, blijf dus altijd waakzaam ook binnenshuis.

Een anti muggen of insectenlamp zou een middel kunnen zijn om de muggen in en rondom het huis te bestrijden. Blauw uv-licht trekt de muggen aan en een rooster in de lamp doodt vervolgens de muggen.

Muggen verjagen in de slaapkamer

Iedereen kent de volgende situatie vast wel. Lig je net lekker in bed, maar dan hoor je ineens gezoem om jouw hoofd.

Het gebruiken van een klamboe of muskietennet, kan er in ieder geval voor zorgen dat de mug jou niet in bed bereikt. Bij Decathlon hebben wij op dit moment enkel een eenpersoons muskietennet in het assortiment. Heb je dus een eenpersoonsbed, dan is dit wellicht de oplossing voor jou om jouw huid te beschermen tegen muggensteken.

De slaapkamer is een plek die je wellicht graag wilt doorluchten, maar dat is direct een mogelijkheid voor de mug om de kamer binnen te komen. Een hor voor het raam kan wellicht een goede anti muggen oplossing zijn. Horren zijn er in verschillende vormen zoals bijvoorbeeld een voorzethor of raamrolhor.