De topper onder onze waterdichte schoenen.

Trekking_Schoenen Trekking_Schoenen - Arp 100 mid kind NDY veters gr QUECHUA - Compario Families
Trekking_Schoenen

Waterdichte trekkingschoenen voor kinderen Quechua Arpenaz 100 mid QUECHUA

QUECHUA
Ontworpen voor: tochten van een halve dag over vlak terrein, bij elk soort weer en op goed begaanbare paden. Voor occasioneel gebruik. Ideaal voor wie begint met trekking of voor wie af en toe trektochten maakt. Je zult de ondersteuning van dit halfhoge model waarderen. Het membraan helpt om je voeten droog te houden.

Kleur : GROEN / Leisteengrijs

Helaas, dit artikel is niet meer in voorraad

Ontdek vergelijkbare artikelen
 
Artikelnummer : 8343069
TECHNISCHE INFORMATIE
Waterdichtheidstest Waterdichtheidstest van onze schoenen: Onze schoenen met NOVADRY® worden getest in het lab en in gebruik, en zijn perfect waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij men nagaat of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die stapbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant van de schoen perfect droog blijft.
3 niveaus van waterdichtheid Bij de waterdichtheidstest testen we de schoenen op 3 waterdichtheidsniveaus: 2000 buigingen (ongeveer 2 uur wandelen), 4000 buigingen (ongeveer 4 uur wandelen) en 8000 buigingen (ongeveer 8 uur wandelen). Natuurlijk is de schoen wanneer hij droog is na de test of na het gebruik weer net zo waterdicht als in het begin. De kinderschoenen Arpenaz 100 mid zijn waterdicht gedurende 2000 buigingen.
De waterdichtheid verlengen De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er water langs boven kan insijpelen. Om je voeten langer droog te houden, is het dus aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die niet enkel het water buitenhouden, maar ook steentjes, zand... We raden aan om enkele keren per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray, om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.
Aankooptips Laat je kind beide schoenen passen, waarbij het goed rechtop staat en zijn wandelsokken aan heeft. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat: zit de hiel goed vast en hoe voelt het aan je tenen wanneer je naar beneden gaat. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen. Laat je kind er gerust even mee rondstappen n de winkel. Laat het de schoenen ook inlopen voordat het ermee op wandeltocht vertrekt.
Welke maat kiezen? Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gewone schoenmaat; zo voorkom je dat bij afdalingen je tenen tegen de voorkant van de schoen stoten en wandel je dus een stuk comfortabeler. Tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.
Test op het terrein Al onze schoenen worden op draagcomfort en in gebruik getest door representatieve gebruikers en in omstandigheden die identiek zijn aan de reële omstandigheden tijdens het gebruik. Tijdens onze "mission tests" werkt de product manager samen met mensen die niet aan Quechua gebonden zijn om de artikelen te testen, te verbeteren en goed te keuren.
Laboratoriumtest In het laboratorium worden nog andere testen gedaan om het volgende te controleren: loskomen van ogen en riemen, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
OVERIGE INFORMATIE
Garantie 2 jaar
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT:
 • Trekking_Schoenen - Forclaz 500 mid WP kind rood QUECHUA
  QUECHUA WATERDICHTE WANDELSCHOENEN FORCLAZ 500 MID VOOR KINDEREN ROOD

  Vanaf   €36.99

 • Trekking_Schoenen - Forclaz 500 mid WP kind bruin QUECHUA
  QUECHUA WATERDICHTE WANDELSCHOENEN FORCLAZ 500 MID VOOR KINDEREN BRUIN

  Vanaf   €36.99

 • Trekking_Schoenen - Forclaz 500 mid WP kind roze QUECHUA
  QUECHUA WATERDICHTE WANDELSCHOENEN FORCLAZ 500 MID VOOR KINDEREN ROZE

  Vanaf   €36.99