Quechua

Ready to play?

Ons team van Quechua & Forclaz is dagelijks bezig met het bedenken, ontwikkelen en testen van innovatieve producten. Van onze Fresh & Black tenten waarin je koel en langer kunt slapen tot onze verstelbare backpacks. Dit doen zij in de Mountain Store, gevestigd aan de voet van de Mont Blanc.

Ons passiemerk Quechua staat bekend om onze hoogwaardige producten. Misschien heb je wel eens gehoord van onze 2-seconds tenten of onze backpacks die als handbagage mee kunnen? Het team bestaat uit fervente natuurliefhebbers die aan de voet van de Mont Blanc continu bezig zijn met het verbeteren van onze producten. Van innovatieve daktenten tot multifunctionele backpacks. Van waterdichte wandelschoenen tot koele zomerkleding. Ons team zorgt ervoor dat jij elk seizoen volop geniet van buiten.

Wat is Fresh & Black?

De Fresh & Black tenten zijn aanzienlijk donkerder van binnen dan gewone tenten. Door het 4 laags systeem wordt de stralingswarmte van de zon weerkaatst. Hierdoor warmt de tent in de ochtend minder op. Dit houdt niet in dat de tent de hele dag koel blijft. Hierdoor kun je langer slapen in de tent, terwijl mensen met een normale tent allang hun tent zijn uitgebrand. De Fresh & Black tenten zijn aanzienlijk donkerder van binnen dan gewone tenten. Bijna 99% van het licht wordt tegen gehouden. Hierdoor is het pikkedonker in de tent. Doordat de slaapcabine verduisterd is, heb je een heerlijke nachtrust. Zoals hierboven wordt uitgelegd zijn er 4 lagen. De derde laag heet "black" carbon en deze laag absorbeert het licht van de zon. Door deze laag blijft het 99% donkerder in de tent. Bij de familietenten is het alleen donker in de slaapcabines. Buiten de slaapcabines is het dus licht en kun je gezellig met elkaar spelletjes spelen, samen eten of gewoon rustig zitten.

Bekijk alles
Lorem ipsum

Droog blijven tijdens de natte regendouche

Voordat de producten daadwerkelijk worden ontwikkeld worden er eerst schetsen gemaakt van de producten. Wanneer deze naar wens zijn worden er prototypes gemaakt. En dan volgt natuurlijk het leukste onderdeel.. het testen van de tenten. Een belangrijk onderdeel hiervan is de regendouche. We testen de waterdichtheid van al onze tenten in de praktijk en in het laboratorium. Daarbij plaatsen we de tent onder een regendouche die 3 uur lang 200 liter water per uur op het tentdoek loslaat. Ook testen we al onze tenten in een windtunnel, op een draaiplatform, om ze langs alle kanten bloot te stellen aan de wind. Als de tent correct is opgezet, met alle scheerlijnen goed aangespannen rondom, is ze bestand tegen windsnelheden tot 50 km/u aan de grond (windkracht 6).

Technische snufjes MT500 air backpack

Ben jij van plan om een trektocht in de bergen te gaan maken? Dan is een goede technische backpack cruciaal. Maar dit is niet het enige waar je op moet letten als je met een backpack gaat hiken. Niks is vervelender dan een te zware rugzak hebben tijdens je tocht. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je backpack goed past als je lange wandelingen gaat maken. Onze MT500 air backpacks zijn ideaal voor trekkingen om de volgende redenen: De rugzak zelf is licht en ademend. De backpack bevat speciale houders en vakken voor onder andere je waterfles, wandelstokken en regenhoes. Er is ruimte om een waterzak toe te voegen. De rugzak is verstelbaar en zo kan je hem passend maken voor jouw rug. Kortom de ideale rugzak als je een trekking gaat doen. Let er wel op dat we twee verschillende modellen hebben. Voor dames en heren.

Bekijk alles
MT500 air backpack

Ontdek de Travel 500 backpack

De beste backpack om lang mee te reizen

Van backpacks schetsen tot rugzakken testen

Wanneer er nieuwe backpacks worden ontwikkeld worden er eerst schetsen gemaakt. Er wordt gekeken naar nieuwe techniciteiten (zoals o.a. waterdichtheid van het materiaal) of nieuwe, handige zijvakken. Als het team het eens is over het nieuwe design worden de prototypes gemaakt. Het proces dat hierna volgt bestaat uit het testen van de backpacks in de bergen met een onafhankelijk team. Dit team geeft hun eerlijke feedback en verbeterpunten. Aan de hand hiervan wordt de eindversie gemaakt.

Onze innovatieve tenten

Gaan en staan waar je wilt met onze daktenten of in volledige luxe kamperen met onze tipi? Of wil jij liever de sterrenhemel bekijken vanuit onze bubbeltent? Met onze nieuwe tenten ben jij ready voor het seizoen.

Ontdek meer

De wereld rond met onze backpacks

Van comfortabele backpacks tot reisaccessoires. In ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt om veilig en volledig op je gemak te gaan reizen.

Ontdek meer
Circular Economy

Samen zorgen we voor onze producten

Met onderstaande programma's verlengen wij de levensduur van onze producten. Ruil je product in voor een giftcard, huur kampeerspullen en fietsen, laat je product repareren of koop een gebruikt product. Klinkt goed?

Onze partners & initiatieven

Wij hechten veel belang aan ons interne netwerk en koesteren waardevolle samenwerkingen met partners die onze doelstellingen mee kunnen versterken. Naast onze partners, organiseren wij met onze winkels en teams initiatieven om ons steentje bij te dragen. Zo doen we mee aan World Cleanup Day, en de European Mobility Week.
Hieronder een overzicht van enkele partners waar wij momenteel mee samenwerken. Denk jij dat we samen de belastende impact op het milieu kunnen verminderen en word jij onze nieuwe partner? Neem contact op met [email protected]