Lorem ipsum

Duurzaamheid bij Decathlon

We realiseren ons dat het anders moet, dat het beter moet. Stap voor stap verminderen we onze belastende impact op het milieu. Lees hieronder meer over hoe we dat doen.

Waarom?

Wij sporten graag in de natuur, het is ons sportterrein. Om dit te kunnen blijven doen, ondernemen we verschillende acties om onze belastende impact erop te verminderen.

Hoe?

Om concreet aan de slag te kunnen, brengen we onze CO2e uitstoot in kaart. Op basis daarvan nemen we strategische beslissingen om onze emissies omlaag te brengen. Dit doen we volgens het Science Based Target Initiative, wat maakt dat onze klimaatdoelstellingen in lijn zijn met het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 1.5 graden Celsius. Als je benieuwd bent naar wat wij allemaal doen om onze emissies en andere belastende impact op het milieu wereldwijd te verminderen, lees dan ons Non-Financial Reporting Declaration van 2022 waarin je zowel onze acties van 2022 terugvindt als onze doelstellingen en strategie voor de komende jaren.

Ons internationaal duurzaamheidsbeleid
Lorem ipsum

Hieronder lees je meer over enkele initiatieven die we oprichtten om onze doelstellingen te kunnen behalen.

Circular Economy

Samen naar een circulaire economie

Met onze circulaire programma's verlengen wij de levensduur van onze producten. Ruil je product in voor een giftcard, huur kampeerspullen en fietsen, laat je product repareren of koop een gebruikt product. Doe jij mee?

Actieve mobiliteit

Bij Decathlon zetten we in op actieve mobiliteit. Dit wil zeggen dat we onze omgeving willen aanzetten tot lichamelijke beweging als vervoersmiddel en zo tegelijkertijd onze steden en ruimtes willen beschermen voor sportbeoefening. Om dit te bereiken, werken we samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Jeugdhulp en Kinderfonds. Ook stimuleren we onze werknemers om elke dag het goede voorbeeld geven door te fietsen of te wandelen en zo verandering teweeg te brengen in zijn lokale gemeenschap. We doen dit door onder andere samen te werken met mobiliteitspartners en door een fiets- en loopvergoeding aan te bieden.

fiets

Onze partners & initiatieven

Wij hechten veel belang aan ons interne netwerk en koesteren waardevolle samenwerkingen met partners die onze doelstellingen mee kunnen versterken. Naast onze partners, organiseren wij met onze winkels en teams initiatieven om ons steentje bij te dragen. Zo doen we mee aan World Cleanup Day, European Mobility Week en werken we samen met Rijksoverheid aan de hand van de "Da's zo gefietst!"-campagne.
Hieronder een overzicht van enkele partners waar wij momenteel mee samenwerken. Denk jij dat we samen de belastende impact op het milieu kunnen verminderen en word jij onze nieuwe partner? Neem contact op met [email protected]