0°C. 1,2 kg in L. Dons: warm en compact!

Trekking_Slaapgerei_Accessoires Kamperen - Slaapzak Forclaz 0° Ultralight QUECHUA - Slaapmateriaal
Trekking_Slaapgerei_Accessoires

Trekkingslaapzak Forclaz 0° Ultralight rood QUECHUA

QUECHUA
Ontworpen voor: slapen bij temperaturen rond 0°C, tijdens trektochten en op bivak. 0°C. 1,2 kg in L. In dons: Topkwaliteit: warm, licht en erg compact! 5 jaar garantie!
Maat

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€129.99 - %

Vanaf €129.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8328550
TECHNISCHE INFORMATIE
Gebruikstemperatuur: Op al onze slaapzakken vermelden wij de "comforttemperatuur" zoals getest door een onafhankelijk lab (AITEX) volgens de Europese norm EN 13537 van 11/04/2002. De "comforttemperatuur" is de laagste temperatuur waarbij een gebruiker in liggende houding in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een vrouw van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden). KIES JE SLAAPZAK IN FUNCTIE DAARVAN
Wat zijn de "limiet" gebruikstemperaturen? Limiet comforttemperatuur: grenstemperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een man van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden).
Toch moet je dit weten over temperaturen: Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar behoudt de warmte van het lichaam. Wanneer je heel erg moe en koud bent en in een ijskoude, natte slaapzak kruipt, zul je het waarschijnlijk koud hebben, ongeacht de eigenschappen van de slaapzak!
Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand bestand is tegen de kou (mager of wat dikker, vermoeidheid, …), van zijn uitrusting (matje dat isoleert van de grond, …), kleding (naakt, ondergoed,…) en van het weer (regen, wind,…).
Een paar tips om het warm te krijgen voordat je in je slaapzak kruipt: Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat).
Houd je lichaamsuiteinden warm: muts, handschoenen, sokken, warmtepacks, stevig wrijven …
Een drinkfles met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen gevaar is dat die onbedoeld open gaat!)
Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte) maar zonder bewegingen te maken die een koude luchtstroom opwekken.
Onderhoudstips 1 - Wassen: programma synthetische stoffen op 30°C, weinig wasmiddel. Stop 3 tennisballen in de wasmachine om het dons luchtig op te kloppen - Niet laten stoomreinigen.
2 - Spoelen: minstens 2 keer laten spoelen.
3 - Drogen: bij voorkeur in de droger, programma synthetische stoffen, met 3 tennisballen om het dons op te kloppen. Kan ook plat worden gedroogd, schud de slaapzak dan af en toe goed op. Nooit op een radiator leggen.
Samenstelling Binnenstof: 100% polyamide. Stof buitenkant: 100% polyamide, wattering: 100% eendendons 90/10. Cuin (vulgewicht): 660.
Totaal gewicht dons: M=490 g / L=560 g / XL=640 g.
Dons biedt een natuurlijke isolatie die afneemt door veelvuldig te wassen. Je slaapzak werd ontwikkeld om maximum 3 tot 4 keer gewassen te worden tijdens zijn levensduur. Een lakenzak verbetert de hygiëne en verlengt de levensduur van je slaapzak.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn.
Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe.
Meer informatie op: http://sustainability.decathlon.com/
VOORDELEN
Warmte Comforttemperatuur 0°C / Limiettemperatuur -5°C.
Transportgemak Gewicht 1200 g / volume 6,1 l (in maat L) / compressiezakje.
Slaapcomfort Afmeting 220 x 79 cm (in maat L) / mummiemodel / 3/4-rits met dubbele trekker.
Onderhoudsgemak Gemakkelijk wasbaar in de machine, volg de onderhoudstips.
Milieuvriendelijk Vergelijking van de levenscyclus: slaapzak - sustainability.decathlon.com
KENMERKEN
Maten
linkerrits: M-L-XL
Afmetingen (cm)
M210x72 L220x79 XL235x85
Verkrijgbaar in
uitsluitend in rood
Gewicht
M1100 / L1200 / XL1300 g
Afm. opgevouwen
MØ17x23 L17x27 XL17x31 cm
Omgevingstemp.
0°C en meer
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Stof buitenkant
100.0% Polyamide
Garnering
15.0% grijze eendenveren, 85.0% grijze eendendons
Stof binnenkant
100.0% Polyamide
Achtertas
100.0% Polyester
Onderhoudstips Apart wassen. Geen wasverzachter gebruiken. Liggend drogen.
Wasinstructies
Machinewas - 30° max - normaal
Niet bleken
Niet strijken
Niet droogreinigen
Drogen op lage temperatuur
Voorraadinfo Steek de slaapzak met de voetenkant eerst in de opberghoes. Berg de slaapzak weg in zijn meegeleverde opberghoes, op een droge plaats zodat hij volumineus en dus warm blijft.
Gebruikslimiet Maat en lichaamslengte: M < 1m70 / L < 1m85 / XL < 2 m.
OVERIGE INFORMATIE
Producttest Op deze slaapzak krijg je 5 jaar garantie, te rekenen vanaf de verkoopdatum vermeld op het kassaticket. Producten gedekt door de garantie worden gratis hersteld of omgeruild. De garantie dekt gebreken aan je slaapzak met uitzondering van gebreken die voortvloeien uit normale slijtage of uit abnormale gebruiksomstandigheden. De garantie wordt pas toegekend op vertoon van het artikel en van het kassaticket.
Garantie 5 jaar
ANDERE SPORTERS KOCHTEN OOK:

Andere sporters kochten ook: