Privacy statement Decathlon.nl

Versie 04/05/2015

Inleiding

Decathlon acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Wij houden ons daarbij aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) aan de verwerking van persoonsgegevens stelt. Decathlon (zie onze volledige bedrijfsgegevens aan het einde van dit document) is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacy statement leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen, gebruiken en voor welke doeleinden dit gebeurt.

De verwerking van persoonsgegevens is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer m1575794.

Artikel 1. Bestelling plaatsen

Uw persoonsgegevens, voor zover deze voor het tot stand komen en uitvoeren van de overeenkomst zijn verkregen en/of aan ons zijn verstrekt, worden voor het uitvoeren van de overeenkomst gebruikt. Zo verwerken wij de gegevens voor het afhandelen van de bestelling, de betaling en om-indien nodig – met u in contact te treden over de uitvoering over de overeenkomst. Verder kunnen wij bijvoorbeeld indien nodig uw naam en adres gegevens aan de bezorgdiensten verstrekken. Het gaat hierbij dus om gegevens die u verstrekt wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Het betreft in ieder geval uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres, geslacht en eventueel uw bankgegevens.

Daarnaast gebruiken wij deze gegevens voor interne doeleinden, voor uw account en voor het eventueel doen van aanbiedingen. Daarnaast is het ook mogelijk om een sportpas te verkrijgen en te verstrekken en daarbij een wachtwoord te kiezen. Zonder uw uitdrukkelijke toestemming en zonder wettelijke grondslag of verplichting worden uw gegevens niet aan derden verstrekt met als enige uitzondering de partijen welke betrokken zijn bij het uitvoeren van de overeenkomst.

Daarnaast heeft u uiteraard te allen tijde het recht de verwijdering van uw gegevens te verzoeken.

Artikel 2. Registratie

Om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website, is het mogelijk om te registreren. Na registratie bewaren wij de door u ingevoerde gegevens, zoals uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres, geslacht en eventueel uw bankgegevens. Deze gegevens worden ook bewaard, zodat bijvoorbeeld uw adresgegevens al standaard ingevuld kunnen worden bij elke bestelling. Daarnaast worden in de account alle aankopen geregistreerd, zodat u uw bestelhistorie snel terug kunt zien.

Artikel 3. Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met Decathlon. Indien u dit per email, brief of telefonisch doet, bewaren wij enkel de gegevens die u ook zelf aan ons geeft. De persoonsgegevens die u ons toestuurt, worden bewaard voor zolang als nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan. Denk bijvoorbeeld totdat een klacht is opgelost. Bovenstaande geldt ook voor een contactaanvraag via ons contactformulier. Daar vragen wij echter in ieder geval uw naam en emailadres.

Artikel 4. Nieuwsbrief en email

Als u zich aanmeldt voor een mailing zoals de nieuwsbrief, wordt uw e-mailadres voor reclamedoeleinden gebruikt, tot het moment dat u zich voor de nieuwsbrief afmeldt. U kunt zich ten alle tijden afmelden. De toestemming tot het versturen heeft u uitdrukkelijk zelf gegeven via de website of bijvoorbeeld via een opt-in in het bestelproces. U kunt de toestemming tot versturen ten alle tijden voor toekomstige nieuwsbrieven en mailings intrekken. Dat kan via een afmeldlink die in elke nieuwsbrief of email staat, maar u kunt ook zelf een email sturen naar nieuwsbrief@decathlon.com.

Het is daarnaast mogelijk om in de eigen account de mogelijkheid tot het ontvangen van een nieuwsbrief aan of uit te zetten.

Artikel 5. Reviews

Het is mogelijk om op onze website reviews te schrijven over bijvoorbeeld een aangekocht product. U kunt daarvoor een naam/gebruikersnaam kiezen. Houd er rekening mee dat deze naam gepubliceerd wordt en dat u met plaatsing hiervoor toestemming heeft gegeven. Wij behouden ons het recht voor om eventuele reviews en gekozen schermnamen aan te passen of te verwijderen. Dit zal gebeuren indien wij van mening zijn dat de naam of de review zelf in strijd is met enige wettelijke bepaling, in strijd is met de goede zeden of als wij het vermoeden hebben dat de review niet op waarheid bewust.

Voordat u reviews kunt plaatsen, vragen wij middels een aparte verklaring akkoord met de geldende (privacy) voorwaarden voor het gebruik van de review mogelijkheid. Deze kunt u vinden op de pagina waar u uw review kunt schrijven. U kunt vrij een naam kiezen, waardoor er niet altijd sprake is van een persoonsgegeven.

Wij kunnen u ook uitnodigen om een review over ons of over een bij ons aangeschaft product te schrijven op een extern platform, welke niet onder onze verantwoordelijkheid valt en dit privacy statement geldt niet voor een extern review platform. Een extern platform kent eigen voorwaarden en een eigen omgang met persoonsgegevens die u eventueel daar verstrekt.

Artikel 6. Sportpas

U kunt ook gebruik maken van een sportpas. Hiervoor vragen wij de gegevens zoals deze in artikel 1 al zijn vermeld. Deze kaart wordt gekoppeld aan uw account, zodat zowel de aankopen in de fysieke winkel als de aankopen in de webshop in één overzicht te raadplegen zijn. Daarnaast kunnen wij in de fysieke winkels middels het aan de account en de sportpas gekoppelde nummer uw gegevens raadplegen. Bij het aanvragen van een sportpas wordt u ook gevraagd of u de in het artikel 4 bedoelde nieuwsbrief wenst te ontvangen. Daarnaast gelden er voor het gebruik en het aanvragen van de sportpas nadere (privacy) voorwaarden. Deze kunt u inzien op onze sportpas website. Klik daarvoor boven in het menu op de knop “Sportpas”.

Artikel 7. Passieve verstrekking

Naast de zogenaamde actieve verstrekking van persoonsgegevens (zoals hiervoor bedoeld) worden er ook op passieve wijze persoonsgegevens verwerkt. Hierbij geeft u niet zelf de gegevens aan ons, maar worden deze gegevens automatisch verkregen. Veelal betreft dit uw IP-adres en is deze verwerking voor statistieken en herkenning voor een volgend bezoek aan onze site. Dit gebeurt middels bijvoorbeeld cookies, beacons en pixels. Zie hiervoor onze cookieverklaring. Waar nodig, gebeurt dit uiteraard slechts met uw met uw toestemming en worden persoonsgegevens geanonimiseerd.

Artikel 8. Beveiliging

Wij maken gebruik van strikte veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens. U kunt er van uitgaan dat onze servers en uw gegevens op een juiste wijze beveiligd zijn. Daarnaast maken onder andere gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie die wordt uitgewisseld tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens aan ons verstrekt.

Artikel 9. Websites van derden

Onze website kan links of banners bevatten die verwijzen naar de websites van derden. Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van dergelijke links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u dan ook aan de privacyverklaring van deze websites te lezen, alvorens van die websites gebruik te maken.

Artikel 10. Rechten

Wij weten dat privacy voor u van groot belang is. U heeft uiteraard ten alle tijden het recht op inzage, wijziging en correctie van uw door ons verzamelde gegevens. U kunt een verzoek hiertoe indienen per klantenservice@decathlon.com. Voor overige vragen over ons privacy beleid kunt u uiteraard ook contact opnemen. Daarnaast kunt u uw persoonsgegevens in de gebruikersaccount ook zelf aanpassen. Dat kan via “mijn account”.

Contactgegevens:

Decathlon Netherlands B.V.
Klantenservice Arena Boulevard 83-95
1101 DM Amsterdam
Telefoonnummer: 088 33 22 888
Emailadres: klantenservice@decathlon.com
KvK-nummer: 34306685
BTW-nummer: NL819689762B01