Waterdicht, stevig, licht, modulair.

Klimmen_Alpinisme_Kleding Klimmen en Alpinisme - Jas Alpinism oranje SIMOND - Alpinisme kleding en schoenen
Klimmen_Alpinisme_Kleding

Jas Alpinism oranje SIMOND

SIMOND
Ontworpen voor: alpinisten, klimmers en gletsjerwandelaars. Stevig, waterdicht en licht, comfortabel, verstelbare kap zodat je eronder een helm kunt dragen, ventilatierits onder de armen. Dubbele waterdichte rits, 3 grote zakken.

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€179.99 - %

Vanaf €179.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8304317
TECHNISCHE INFORMATIE
Waterdichtheid van het materiaal De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt gemeten in mm waterkolom (test op basis van ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe hoger de waterdichtheid van de stof. Een materiaal met een waterdichtheid van 2000 mm is dan bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water (wat min of meer overeenstemt met een regenbui van 2 uur). Met een waterdichtheid van meer dan 10 000 mm biedt de Alpinism jas dus een zeer hoge waterdichtheid.
Waterdichtheid van de kleding De Alpinism jas is goedgekeurd na een test onder 100 liter water/ m² / uur gedurende 3 uur. Deze test simuleert de omstandigheden van een zwaar onweer in de bergen. Voor bijkomende informatie, zie Novadry.com
Ademend vermogen van het materiaal Om te weten of een stof ademend is, wordt de verdampingsweerstand, RET, gemeten (test op basis van de ISO-norm 11092). Hoe lager de weerstand, hoe beter de stof de damp doorlaat die wordt geproduceerd door het actieve lichaam, dus hoe groter het ademend vermogen van de stof.
Men gaat ervan uit dat bij een RET < 9 de stof zeer goed ademend is / bij 9 12 = weinig of niet ademend.De Alpinism jas heeft een RET tussen 9 en 12.
Ademend vermogen van de kleding Naast het ademende vermogen van de hoofdstof zorgt de keuze voor een netstof binnenkant van de zak voor meer thermisch comfort van de jas en laat het toe een luchtstroom te creëren door de zakken te openen.
Als je de waterdichte rits onder de armen opent, creëer je een luchtstroom voor een betere ventilatie.
Door de jas onderaan (elastisch koord en koordstopper) en bij de polsen (klittenband) aan te trekken of losser te maken, kun je ook de luchttoevoer regelen.
Zakken De zakken zijn zo geplaatst dat ze kunnen worden gebruikt als steekzakken maar ook toegankelijk zijn wanneer je een klimgordel draagt boven je jas. De jas Alpinism is ook voorzien van een borstzak en een binnenzak met rits.
Ritsen De hoofdrits van de jas Alpinism is een dubbele rits van de nieuwste generatie met dezelfde waterdichtheid als de klassieke siliconenritsen (vergelijkbaar met die van de zakken), maar is soepeler, waardoor de jas beter kan worden samengedrukt wanneer ze wordt opgeborgen. Bovendien is deze rits gemakkelijker te hanteren, wat de duurzaamheid ten goede komt. Dankzij de rits met dubbele trekker kan een gordel onder de jas worden gedragen. De ritsen zijn gemakkelijk te hanteren met handschoenen aan.
Kap Dankzij het volume van de kap is de jas Alpinism compatibel met het dragen van een klimmershelm. De kap kan in de hoogte en in de diepte worden afgesteld zodat je het volume kunt afstemmen op je behoeften. Een halfstijve klep beschermt voorhoofd en ogen. De kraag is hoog voor een goede bescherming van de onderkant van het gezicht.
Een score om de milieu-impact van de producten te vergelijken. De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren.
Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn.
Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe.
Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
VOORDELEN
Waterdichtheid Membraanstof 3 lagen (10 000mm) voor wassen) dubbele waterdichte rits + overslag
Bewegingsvrijheid Ergonomische snit, voorgevormde ellebogen, verstelbare kap, licht (540 g in L).
Ademend vermogen Ademend membraan (9
Schuurbestendig Stof in 100% polyamide met verstevigingen op de schouders en heupen.
Gebruiksgemak Kap is compatibel met helm, rits met dubbele runner biedt toegang tot de gordel.
Milieuvriendelijk Vergelijking van de levensduur: heren regenjas - sustainability.decathlon.com.
KENMERKEN
Maten
van XS tot XXL
Kleur
oranje
Gewicht
540 g in maat L
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Hoofdstof
100.0% Polyamide
Zak
74.0% Polyester, 26.0% Elastaan
Onderhoudstips Wassen op 30°C
OVERIGE INFORMATIE
Gidsen en klimmers van het Simond-team
Garantie 2 jaar
ANDERE SPORTERS KOCHTEN OOK:

Andere sporters kochten ook: