De uitneembare binnencap is wasbaar.

Ruitersport_Kleding Ruitersport - Helm C900 FOUGANZA - Ruiteruitrusting
Ruitersport_Kleding

Ruiterhelm C900 zwart FOUGANZA

FOUGANZA
Ontworpen voor: het beschermen van het hoofd van de ruiter bij een val. Eenvoudig in gebruik: binnencap en sluiting van het harnas met magneten. De binnencap, in mesh voor een betere verluchting, mag in de wasmachine.

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€69.99 - %

Vanaf €69.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8334715
TECHNISCHE INFORMATIE
Aanpassen van de helm Voor een optimale bescherming moet de helm nauw aansluiten tegen het hoofd zonder drukpunten. Bij een goede afstelling van de riempjes kan de helm niet meer voorwaarts, achterwaarts of zijwaarts kantelen.
Afstellen van het harnas Om optimaal te blijven zitten, moet een deel van het harnas van de helm ook over de keel lopen, die kinband mag niet ter hoogte van de kin zitten.
SCHOKABSORPTIE De helm is ontwikkeld om een deel van de energie van een klap te absorberen, waarbij een gedeelte van de cap of de vulling (of beide) beschadigd raken. VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD, ZELFS ALS ER GEEN ZICHTBARE BESCHADIGING IS.
Verluchting 5 verluchtingen op de buitenschaal en inwendige ventilatiekanalen (4 + 5). In het totaal heeft de helm 30 verluchtingsgaten, zowel vooraan waar de lucht binnenkomt, als boven- en achteraan waar de warmte wordt afgevoerd. De cap in polystyreen bevat verluchtingskanalen die de circulatie van de luchtstroom vergemakkelijken. Air cooling system.
Binnencap 3D-mesh aan de verluchtingszones en in suedine voor het comfort.
Comfort Harnas gevoerd met suedine voor een maximaal comfort. Snelsluiting met magneet om niet gekneld te raken. De achterkant van het harnas is elastisch zodat je haar er gemakkelijker door kan.
Norm De Europese norm EN 1384 werd afgeschaft in oktober 2014. In afwachting van een nieuwe norm, moeten helmen die werden geproduceerd na oktober 2014 voorzien zijn van een CE-markering om verkocht te mogen worden in Europa. Die markering moet worden aangevuld met ofwel de Richtlijn 89/686/EG, ofwel het document VG1 01.040 2014-12.
VOORDELEN
Positiebehoud product Perfecte bescherming van de nek. 4-puntsharnas.
Draagcomfort De binnencap met magneten bestaat uit schuim en mesh voor meer comfort.
Ventilatie 30 verluchtingsgaten en 9 verluchtingskanalen. Verluchte nekbescherming.
Instelbaar Verstelbaar harnas met schuifgespen en sluiting met magneet.
Bescherming tegen schokken Voldoet aan de richtlijn 89/686/EEG.
KENMERKEN
Type
niet verstelbaar
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling Buitenschaal: acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). Verluchtingen/knop: ABS geverfd of verchroomd. Cap: geëxpandeerd polystyreen. Stof: suedine-polyester en polyurethaan.
Onderhoudstips Schoonmaken met een vochtige spons.
Voorraadinfo Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Dat zou de beschermende eigenschappen van de polystyreen cap kunnen aantasten.
Gebruikslimiet Voor paardrijden: VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD.
OVERIGE INFORMATIE
UTAC, onafhankelijk laboratorium, belast door de Franse overheid met alle tests om de veiligheidsuitrusting in overeenstemming te brengen met de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Commissie te Brussel. De instelling, die erkend is om haar technische kennis, maakt deel uit van de officiële laboratoria van de onafhankelijke Europese instelling EuroNCAP. Het UTAC voert eveneens tests uit op verzoek van de Verenigde Naties. Het UTAC heeft deze helm goedgekeurd voor de hele EU.
Producttest In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.
Garantie 2 jaar
ANDERE SPORTERS KOCHTEN OOK:

Andere sporters kochten ook: