Waterdicht en robuust.

Trekking_Schoenen Outdoor - Forclaz 500 Novadry heren QUECHUA - Wandelschoenen
Trekking_Schoenen

Wandelschoenen voor heren Forclaz 500 waterdicht bruin QUECHUA

QUECHUA
Ontworpen voor: dagtochten in de bergen bij elk weer en op goed begaanbare paden. Voor regelmatig gebruik. Een schoen in splitleer: beschermend en stevig.

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€54.99 - %

Vanaf €54.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8327927
TECHNISCHE INFORMATIE
Waterdichtheid versus ademend vermogen Een schoen met een waterdicht en ademend membraan zal, ongeacht het merk of het model, over het algemeen veel minder ademend zijn dan een schoen zonder membraan. Dat is belangrijk om weten wanneer het ademend vermogen een belangrijk criterium is in je keuze.
De waterdichtheid verlengen. De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er langs boven water kan insijpelen. Om je voeten langer droog te houden raden we dus aan om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die niet enkel het water buitenhouden, maar ook steentjes, zand...
Het is raadzaam om een paar keer per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray, om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.
Waterdichtheidstest Waterdichtheidstest: Schoenen met NOVADRY® werden getest in het lab en in gebruik en zijn perfect waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld en er wordt gecontroleerd of er geen luchtbelletjes op het oppervlak van de schoen te zien zijn. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die stapbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant van de schoen perfect droog blijft.
Waterdichtheidsniveau Bij de waterdichtheidstest testen we de schoenen op 3 waterdichtheidsniveaus: 2000 buigingen (ongeveer 2 uur wandelen), 4000 buigingen (ongeveer 4 uur wandelen) en 8000 buigingen (ongeveer 8 uur wandelen). Natuurlijk is de schoen wanneer hij droog is na de test of na het gebruik weer net zo waterdicht als in het begin. De schoenen Forclaz 500 Low Novadry zijn waterdicht gedurende 4000 buigingen.
VOORDELEN
Waterdichtheid Waterdicht en ademend membraan: houdt je voeten 4 uur droog op natte ondergrond.
Hechting Nopjes van 5 mm voor vochtig en drassig terrein.
Schokdemping Tussenzool in EVA over de hele voet.
Positiebehoud product 2 haakjes bovenaan voor een goede steun op elk soort terrein.
Aantrekgemak Binnenkant van de bovenrand in microvezel en gegoten inlegzool.
KENMERKEN
Maten:
van 39 tot 48
Gewicht:
440 g per schoen in maat 42
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
OVERIGE INFORMATIE
Samenstelling Zool van : 60.0% Thermoplastisch polyurethaan, 40.0% Polyurethaan Buitenkant van : 60.0% Gespleten runderleer, 40.0% Polyester Binnenkant van : 100.0% Polyester
Producttest Het instap- en gebruikscomfort van al onze schoenen wordt getest door een representatief panel van gebruikers, in reële omstandigheden. Tijdens die "testmissies" werkt de productmanager samen met personen die niet gebonden zijn aan Quechua om de artikelen uit te testen, te verbeteren en te laten goedkeuren.
Voorraadinfo Opbergen op een luchtige, droge en donkere plek.
Onderhoudstips Geef je schoenen regelmatig een onderhoudsbeurt, zo behouden ze langer hun goede eigenschappen. Onderhoud Aarde verwijderen met een borstel met kunststof haren. Het oppervlak schoonmaken met een vochtige doek en zachte zeep. Laten drogen aan de lucht, niet in de nabijheid van een warmtebron. Niet machinewasbaar.
Garantie 2 jaar
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT: